home
bedrijfsprofiel
werkgebieden
werkwijze

referenties
partners
contact
links

 
   
   

Samen met twee andere partijen op het gebied van ouderenmarketing gaat Rijp op een verfrissende manier de ouderenmarkt bestormen

Rijp werkt sinds kort nauw samen met twee andere partijen die ook actief zijn in het gebied van  ouderen marketing. Samen vormen wij nu een sterk collectief die op een vernieuwende manier de oudermarkt gaat bestormen.

Wie nemen in het collectief deel?

In the Field. ( oprichter is Arjan in ít Veld) Vooral bekend van het toonaangevende weblog Mokka Marketing. Arjan studeerde in 2006 af op een onderzoek naar het consumentengedrag van babyboomerdoelgroep.  In The Field richt zich met name op interactieve marketing en communicatie in combinatie met oudere doelgroepen. Ouderen maken steeds meer en vaker gebruik van het internet. Dat vraagt om nieuwe proucten en diensten. Daarnaast  voert In The Field veelvuldig onconventioneel en verfrissend onderzoek uit  naar het consumentengedrag van deze groeiende doelgroep. 

Years. (opgericht door Gerard Teuben) Het eerste reclamebureau dat zich uitsluitend richt op ouderen. Years noemt ze liever de Youngtimers: mensen van een jaar of 50, 60, 70. Ze willen op een jonge manier oud worden en staan nog midden in het leven. Daarnaast weten ze onderhand heel goed hoe dat leven in elkaar zit. En, in ons vak belangrijk: ze voelen zich totaal niet aangesproken door de reclame zoals die op hen is gericht. Als je het goed wilt doen bij de Youngtimers, dan moet je alles van hun weten; zowel van hun heden als hun verleden. Years werkt o.a. voor de Postbank en de Nationale Woonduurverlenger

Rijp. ( oprichter is Herbert Driessen ). Het eerste conceptbureau voor effectieve marketing en communicatie naar senioren. Rijp richt zich op oudere doelgroepen met innovatieve concepten, strategie en onderscheidende communicatie. Het meest recente voorbeeld van nieuwe productontwikkeling heet Trefkade, vrijetijds en gemakcentra voor senioren. Trefkade biedt oudere mensen met steeds meer vrije tijd een plezierige plek voor recreatie en sociale ontmoeting. Immers, Babyboomers willen niet meer naar een saaie bejaardensoos. Rijp realiseert voor Trefkade de eerste pilot in Nederland, samen met een consortium. En ontwikkeld ook de marketing en de merkidentiteit van Trefkade. Rijp werkt voor bedrijfsleven, overheden en non-profitorganisaties.

Rijp / Years / In the Field als collectief extra sterk

Drie bureaus met eenzelfde visie op mensen en ouder worden, maar met verschillende focus en werkgebieden. Complementair, dat zeker. De afgelopen maanden hebben deze bureaus dan ook veelvuldig samengewerkt. Resultaat, een nieuw full-service collectief dat vooruitstrevend werkt aan innovatie en conceptontwikkeling. Dat uit marktonderzoek en strategie komt tot verrassende geÔntegreerde marketingcampagnes en effectieve communicatie. Samen met onze opdrachtgevers gaan we bijzondere resultaten boeken en op frisse en vernieuwende wijze de wereld van de ouderen verrijken.

Meer weten over deze samenwerking? Neem dan contact  met ons op.

Bijna 600.000 oude ouderen willen onbereikbaar blijven voor internet
De Unie KBO pleit terecht om voor deze ouderen een..
[lees verder]

Alleen jongeren en senioren willen kopen
Meubelwinkels, autoverkopers en makelaars moeten h..
[lees verder]

Marketingtrends 2009; sociale netwerken, 50+ doelgroepen en communities
Goed om te lezen dat seniorenmarketing of 50+ mark..
[lees verder]