home
bedrijfsprofiel
werkgebieden
werkwijze

referenties
partners
contact
links

 
   
   

De ontwikkeling van nieuwe innovatieve initiatieven om de kansen in de zorgeconomie te benutten begint met samenwerking tussen regionaal betrokken partijen. Door goed naar de behoeften van regionale gebruikers, consumenten of patienten te luisteren kan er sneller en effectiever een beter aanbod worden ontwikkeld. Het regionale initiatief is een prima ontwikkeling.

Onlangs werd in Breda een bijeenkomst gehouden met als thema ’Taskforce Zorgeconomie, de zoektocht naar innovatieve marktkansen’. Een goed initiatief van de gemeente Breda, NHTV, Avans hogeschool, de KvK West-Brabant en Areaconsult. Het doel van de bijeenkomst was er vooral op gericht om regionale partijen samen te brengen en hun te stimuleren samen te gaan werken om de kansen in de regionale Zorgeconomie te gaan benutten. Die kansen konden ter plaatse worden afgeleid uit de presentatie van de behoeften onder toekomstige senioren ( nu tussen 55 en 65 jaar ) dat vooraf door een uitgebreid kwalitatief onderzoek van de NHTV en Avans in kaart was gebracht. Hoewel het onderzoek regionaal was ingestoken waren er volgens ons veel parallelen te trekken met de landelijke situatie.

De bijeenkomst werd bijgewoond door zowel grote regionale aanbieders als door kleinere en zeer gespecialiseerde spelers. Varierend van Achmea ziekenhuizen ( de grootste regionale werkgever ) tot de nieuwe seniorenmakelaar. Ruim 60 deelnemers namen deel aan creatieve workshops en discussies. De diverse thema’s en nieuwe kansen die werden gevonden zijn hoopgevend. Diverse partijen, waaronder Rijp, hebben zich aangemeld om hierna weer samen te komen met partijen die interesse hebben in het tot stand brengen van mogelijk nieuw aanbod. In dat opzicht was de bijeenkomst geslaagd te noemen voor de vele partijen die waren gekomen. Dit initiatief verdient absoluut navolging elders in Nederland en naar we weten gebeurt dit ook al. Het is compact, concreet, dicht bij de deur en leidt tot echte regionale of plaatselijke afspraken voor innovaties om de kwaliteit van leven van de toekomstige ouderen te verbeteren. Rijp gaat in enkele nieuwe projecten met kennis en kunde over ouderen en marketing straks bijdragen om vanaf innovatie en conceptfase naar marktintroductie te komen.

Bijna 600.000 oude ouderen willen onbereikbaar blijven voor internet
De Unie KBO pleit terecht om voor deze ouderen een..
[lees verder]

Alleen jongeren en senioren willen kopen
Meubelwinkels, autoverkopers en makelaars moeten h..
[lees verder]

Marketingtrends 2009; sociale netwerken, 50+ doelgroepen en communities
Goed om te lezen dat seniorenmarketing of 50+ mark..
[lees verder]