home
bedrijfsprofiel
werkgebieden
werkwijze

referenties
partners
contact
links

 
   
   

Trefkade; een vernieuwend concept voor een vrijetijds- en gemakscentrum voor babyboomers is genomineerd voor de IAB Innovatie Award van de Provincie Noord-Brabant. De award wordt op 8 december uitgereikt in het Provinciehuis in Den Bosch door Annemarie Moons, gedeputeerde voor Economie en Duurzaamheid. Naast Trefkade zijn nog twee andere innovaties binnen de vergrijzende economie genomineerd.

Trefkade wordt een ontmoetingsplaats voor vitaal voelende babyboomers die in het huidige op zorggerichte welzijnsaanbod geen attractief aanbod vinden.  Deze toekomstige ouderen willen cultuur, ontplooiing en beleving binnen een centrum met de allure van een stedelijke voorziening met de warmte en comfort van de woonwijk. Ook persoonlijke aandacht en een kwalitatief aanbod van diensten en producten voor vrijetijdsbesteding, gemak en servicediensten is gewenst.


Trefkade speelt vraaggericht in op de behoefte en interessen van een kerndoelgroep van 40 tot 62 jarigen uit met name de sociale middenklasse. Zij zijn een vergeten doelgroep voor veel bedrijven, organisaties en overheden. Met Trefkade komt er meer aanbod, dynamiek en bedrijvigheid in de woonwijken waardoor deze aangenamer en levensloopbestendiger worden.


In 2007 en in 2008 is op basis van onderzoek en vraaggerichte ontwikkeling een vruchtbaar basisconcept voor Trefkade ontstaan. 

Maar liefst 61% van de Nederlandse babyboomers zien het centrum als gewenste nieuwe ontwikkeling in hun woonomgeving en willen Trefkade gaan bezoeken ( Bron. IVA / Motivaction 2008 ). Voor een eerste pilot van het centrum wordt  nu gezocht in Tilburg en Breda. Het doel is om meerdere vestigingen van Trefkade in Nederland  te gaan ontwikkelen. Trefkade heeft onlangs ook al de FMO stimuleringsprijs ontvangen van de gemeente Breda.


Trefkade is een initiatief bedacht door Herbert Driessen van Rijp CMC bv, een bedrijf dat is gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovaties & concepten, marketing & communicatie voor de oudere levensfasen. Voor de ontwikkeling en realisatie van het vernieuwende concept is in Brabant een samenwerking tot stand gebracht tussen Rijp, DHV, Surplus, Wonenbreburg, SEV, Cofier en de Universiteit van Tilburg. Voor de ontwikkeling van Trefkade heeft Rijp steun ontvangen vanuit de BOM, de Provincie Noord-Brabant en het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling.

Kijk hier en hier voor een korte videopresentatie en verdere toelichting over de uitreiking van de Brabantse IAB-3 innovatieaward met beeldmateriaal over o.a Trefkade en de andere 2 genomineerden.


Bijna 600.000 oude ouderen willen onbereikbaar blijven voor internet
De Unie KBO pleit terecht om voor deze ouderen een..
[lees verder]

Alleen jongeren en senioren willen kopen
Meubelwinkels, autoverkopers en makelaars moeten h..
[lees verder]

Marketingtrends 2009; sociale netwerken, 50+ doelgroepen en communities
Goed om te lezen dat seniorenmarketing of 50+ mark..
[lees verder]