home
bedrijfsprofiel
werkgebieden
werkwijze

referenties
partners
contact
links

 
  visie
filosofie
missie
   

Focus op oudere burgers, consumenten, werknemers en patiŽnten.

Rijp is het eerste bureau in Nederland dat is gespecialiseerd in de ontwikkeling van (merk)concepten en ideeŽn die leiden tot nieuwe innovaties, initiatieven en creatieve campagnes voor producten, diensten, merken, voorzieningen en communicatie gericht op oudere burgers, werknemers, consumenten en patiŽnten. We gebruiken seniorenmarketing en communicatie in combinatie met sterke inzichten over levensfase en generatie achtergronden. We richten ons in het bijzonder op de wereld van wonen, leven en zorgen waarmee toekomstige en huidige ouderen en zorgbehoevenden te maken hebben of gaan krijgen.

Wat we doen
Rijp brengt aanbieders in de markt in contact met oudere afnemers en gebruikers. We brengen vraag en het aanbod in beweging waardoor nieuwe producten, diensten en voorzieningen ontstaan.

We onderscheiden ons door vooral met marktgerichte oplossingen en doelgerichte toepassingen te komen. Willen niet eindeloos blijven hangen in presentaties over feiten uit onderzoek en onze kennis over de markt. We zijn doeners die vernieuwing, verandering en positieve effecten voorop stellen.
Rijp, in het kort, ziet, maakt en komt liefst snel met resultaten.


We helpen met insights. Maar vooral creŽren en innoveren we met realistische nieuwe ideeŽn en mogelijkheden, voeren marketingprojecten uit en communiceren met creatieve en effectieve communicatie naar ouderen en andere (belanghebbende) partijen die zich met deze markt verbonden voelen. De traditionele media zijn ons natuurlijk goed bekend. Daarnaast zoeken we ook naar nieuwe wegen en media voor de producten en diensten van onze opdrachtgevers.

Rijp stelt goede en betere resultaten op het gebied van kwaliteit van leven bij ouderen en zorgbehoevende centraal.  "Creating quality of life" is onze missie.

Begrijpen, bewegen en binden van de oudere consument, burger, patient en/of werknemer is wat we onze opdrachtgevers bieden.
 
Voor wie werkt Rijp?
Onze concepten en innovaties, marketing of communicatie worden op maat gemaakt voor:

ē Dienstverleners die bijvoorbeeld consumenten helpen op financieel gebied, bij huisvesting, vervoer, reizen, ontspanning, fitness, verzekeringen en zo verder.
ē Bedrijven die merken, producten, diensten of winkels aanbieden op gebieden zoals voeding, mode, wonen, entertainment, elektronica, et cetera.
ē Non-profit organisaties die (medische) zorg en ondersteuning geven, die belangengroepen vertegenwoordigen of het welzijn van oudere mensen voor ogen hebben.
ē Overheid, van lokaal tot nationaal niveau, kunnen we programmaís en communicatieconcepten bedenken en ontwikkelen voor de ouder wordende burger.
Ook realiseren we projecten ter uitvoering van het voorgenomen beleid in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning  (WMO)  richting de burgers en de mensen in de oudere levensfase.

Wie staat er achter Rijp ?
De algemene leiding van Rijp CMC b.v is in handen van oprichter Herbert Driessen. Tezamen met medewerkers en sterke samenwerkingspartners vormt Rijp een flexibele en deskundige netwerkorganisatie.

Herbert Driessen
Bouwjaar 1961

  • Specialist in marketingcommunicatie - en merken
  • 20 jaar consultancy ervaring bij ARA, Ogilvy & Mather, BSB, TCC, Kubiek
  • Voorheen directeur en eigenaar van marketing en communicatiebureau Kubiek. Verkocht in 2004
  • Oud voorzitter en bestuurslid Dutch Associate chapter of the International Advertising Association ( IAA-DAC )
  • Veel ervaring met consumenten en non-profit markten voor productintroducties, beursgang, merken, innovatie problematiek en conceptontwikkeling
  • Master of Brand Management, Erasmus universiteit. Werkend aan scriptie over seniorenmerken.
  • Resultaat en oplossingsgericht, kwalitatief, met oog voor detail en de grote lijn.
  • Is een pragmatische doener en strategische denker

Rijp vernieuwd en innoveert.
Vernieuwend is dat door Rijp ook specialisten op het gebied van onder meer zorg, gezondheid, geriatrie, gerontologie, welzijn en financiŽn worden samengebracht met experts op het gebied van marketing en research, creatie, communicatie, media, design en merken.

De problematiek van de opdrachtgever wordt op deze wijze kritisch en realistisch benaderd waarbij wordt gekeken naar zowel de mogelijkheden als de beperkingen van ouderen en zorgbehoevenden.

We omarmen in onze werkwijze ook het principe van Open Innovatie die het mogelijk moet maken om ook goede ideeŽn buiten een organisatie te bedenken, verder te ontwikkelen en op de markt te brengen (Chesbrough 2003 ).

In de dienstverlening en concepten van Rijp wordt sterk rekening gehouden met de financiŽle mogelijkheden en de lichamelijke en geestelijke gezondheid van ouderen. We stellen ons daarbij ten doel de kwaliteit van leven van ouder wordende mensen te optimaliseren

Met ondermeer de ontwikkeling van een seniorenmonitor willen we nieuwe inzichten verwerven en met concepten voor seniorenmerken nieuwe mogelijkheden bieden aan onze opdrachtgevers.Terwijl we tegelijkertijd richting ouderen een maatschappelijke bijdrage leveren.

We werken pragmatisch, bundelen vergaand inzicht aan de doelstellingen van de opdrachtgever en komen met realiseerbare en effectieve oplossingen.

© Rijp CMC B.V, 2008

Bijna 600.000 oude ouderen willen onbereikbaar blijven voor internet
De Unie KBO pleit terecht om voor deze ouderen een..
[lees verder]

Alleen jongeren en senioren willen kopen
Meubelwinkels, autoverkopers en makelaars moeten h..
[lees verder]

Marketingtrends 2009; sociale netwerken, 50+ doelgroepen en communities
Goed om te lezen dat seniorenmarketing of 50+ mark..
[lees verder]