home
bedrijfsprofiel
werkgebieden
werkwijze

referenties
partners
contact
links

 
   

Dit is de homepage van Rijp ģ, bureau voor concepten, marketing en communicatie voor de oudere levensfase.

We ontwikkelen strategische plannen en innovatieve ideeŽn voor (service) concepten, maken marktgerichte en creatieve oplossingen voor producten, diensten, voorzieningen en communicatie die vooral voor ouderen en zorgbehoevende bestemd zijn.

Rijp werkt voor bedrijven, de overheid en non-profitorganisaties die bij deze groeiende groep van senioren resultaten willen boeken. Ons doel is succes voor de opdrachtgever door te streven naar kwaliteit van leven voor oudere consumenten, burgers en patiŽnten.

Wilt u weten wat Rijp ook voor u in het bijzonder kan betekenen kijk dan hier:

Bedrijven
Overheid
Non-profit organisaties

De tijd is rijp voor non-profit, zorgaanbieders en belangengroepen

De vergrijzende publieksgroepen
De huidige en toekomstige ouderen zijn voor veel non-profitorganisaties, zoals zorg- en welzijnaanbieders, instellingen of belangengroepen, een van de sterkst groeiende publieksgroepen voor de komende jaren. Ouderen zorgen daarmee ook voor een sterk toenemende vraag van zorg en welzijn. Momenteel zijn er al ruim 3,5 miljoen mensen 55 jaar en ouder. Binnen 5 jaar is 40% van de Nederlandse bevolking ouder dan 50 jaar.
Deze groeiende groep van gezonde en actieve senioren, maar ook toenemend aantal patiŽnten, is kapitaalkrachtiger, groter, servicegevoeliger en mondiger dan ooit. De ouder wordende mensen in Nederland vragen, direct of indirect, om steeds meer nieuwe producten, diensten en voorzieningen van organisaties die beter aansluiten bij hun wensen op het gebied van welzijn, zorg en wonen. Dit heeft er nu al voor gezorgd dat de overheid andere maatregelen moest gaan nemen om de vergrijzing te kunnen financieren.
Met ondermeer de veranderingen in de financiering van het zorgstelsel en de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en nog andere wetten en besluiten in de maak, moet de marktwerking een grotere rol in Nederland gaan spelen.
Non-profitorganisaties en zorginstellingen worden hiermee dagelijks geconfronteerd.

Rijp ģ maakt het organisaties, van lokaal tot nationaal niveau, mogelijk om richting ouderen, patiŽnten en belanghebbende partijen een nieuwe en stimulerende rol te gaan spelen met de ontwikkeling van nieuwe (service)concepten en programmaís , diensten en communicatie.

Onze activiteiten zijn voor onze opdrachtgevers in deze sector effectief en succesvol omdat we met onze ideeŽn en innovatieve oplossingen streven om de kwaliteit van leven bij oudere consumenten, burgers en patiŽnten te verbeteren.

Ook uw organisatie helpen we graag de vergrijzende doelgroep van ouderen en zorgbehoevende te bereiken en van dienst te zijn.

Bijna 600.000 oude ouderen willen onbereikbaar blijven voor internet
De Unie KBO pleit terecht om voor deze ouderen een..
[lees verder]

Alleen jongeren en senioren willen kopen
Meubelwinkels, autoverkopers en makelaars moeten h..
[lees verder]

Marketingtrends 2009; sociale netwerken, 50+ doelgroepen en communities
Goed om te lezen dat seniorenmarketing of 50+ mark..
[lees verder]