home
bedrijfsprofiel
werkgebieden
werkwijze

referenties
partners
contact
links

 
 
   

Werkwijze

In de innovaties en concepten, marketing en communicatie ontwikkeld door Rijp wordt extra rekening gehouden met de financiŽle mogelijkheden en de lichamelijke en geestelijke gezondheid van oudere personen. Ook de invloeden van hun generatie op hun waarden en normen zijn bijzonder relevant. Bij Rijp bedrijven we seniorenmarketing in combinatie met levensfasemarketing en generatiemarketing. Deze aanpak is uniek en vraagt om vergaand inzicht en inlevingsvermogen.

We werken pragmatisch, bundelen onze kennis aan de doelstellingen van de opdrachtgever. We komen met realiseerbare, praktische en effectieve oplossingen die op maat zijn gesneden voor toepassingen in het bedrijfsleven, de overheid en voor organisaties zoals zorg- en welzijnaanbieders en belangengroepen.

Projectmatig, continu of interim
Rijp werkt meestal projectmatig. Maar soms zijn er langlopende activiteiten waarbij de relatie tussen de opdrachtgever en Rijp meer een continu karakter krijgt. Ook stationering van een consultant binnen een organisatie op interim basis is mogelijk om processen sneller tot een succes te maken.

Breed inzetbaar, kritisch en realistisch
Onze werkwijze wordt gekenmerkt door de gecombineerde inzet van interne en externe specialisten die ook in staat zijn om hun vaardigheden functioneel en breed inzetbaar te maken voor andere branches en markten. Ze kenmerken zich door hun interesse, affiniteit en betrokkenheid met het welzijn van mensen in de oudere levensfase. In het algemeen zijn het mensen die Ďout of the boxí kunnen denken, ondernemingszin hebben en gevoel voor kansen en mogelijkheden
De problematiek van de opdrachtgever wordt op deze wijze kritisch en realistisch benaderd, waarbij niet alleen scherp wordt gekeken naar de vele mogelijkheden, maar ook naar de beperking van oudere mensen.

Een veelzijdige benadering 
Vernieuwend is dat door Rijp specialisten op het gebied van zorg, gezondheid, gerontologie, financiŽn en welzijn worden samengebracht met experts op het gebied van marketing en research, creatie, communicatie, media, design en merken. Op deze wijze vindt de opdrachtgever de belangrijkste aandachtsgebieden in een huis en kan er veel kruisbestuiving plaatsvinden.
Denktank visie & concepten
Rijp heeft een denktank opgericht met daarin vertegenwoordigers uit de diverse disciplines die de visie en het inzicht van Rijp verder helpen ontwikkelen. Zij werken ook in opdracht aan de problematiek van de klant. De opdrachtgever kan desgewenst deelnemen aan deze sessies. Het resultaat geeft input voor nieuwe ĎBusiness ideasĎ, voor creatieve en innovatieve concepten, marketing en communicatie.

Project managers
Voor elk project is een projectmanager verantwoordelijk die, afhankelijk van de situatie, met een team werkt van relevante specialisten en experts. Hun kennis uit diverse invalshoeken vult elkaar aan. Zij maken daarbij naast hun eigen expertise gebruik van onze bibliotheek en database met relevante en recente onderzoeken, rapporten, trends en documentatie over consumenten, burgers en patiŽnten in de oudere levensfase. De projectmanager is het centrale aanspeelpunt voor de opdrachtgever. Hij coŲrdineert en rapporteert over de vorderingen en verzorgt het projectmanagement.

Bijna 600.000 oude ouderen willen onbereikbaar blijven voor internet
De Unie KBO pleit terecht om voor deze ouderen een..
[lees verder]

Alleen jongeren en senioren willen kopen
Meubelwinkels, autoverkopers en makelaars moeten h..
[lees verder]

Marketingtrends 2009; sociale netwerken, 50+ doelgroepen en communities
Goed om te lezen dat seniorenmarketing of 50+ mark..
[lees verder]