home
bedrijfsprofiel
werkgebieden
werkwijze

referenties
partners
contact
links

 
  concepten
marketing
communicatie
   

Communicatie, voorlichting of reclame

Communicatie, voorlichting of reclame is weliswaar het laatste, maar zeker niet het minst belangrijke werkgebied. Immers zonder onderscheidende, relevante en juiste inzet van middelen en media is er van communicatie naar ouderen weinig effectiviteit te verwachten. Dan komt er geen actie of verandert de houding van de oudere niet. Kortom; een goed concept of een goede marketingaanpak heeft ook de juiste soort communicatie nodig om succesvol te worden.

Communicatie naar ouderen is geen eenvoudige opgave. De toon, de tekst, het plaatje, de boodschap en het medium worden snel verkeerd gekozen. Inmiddels is er steeds meer onderzoek en kennis over het gedrag, het mediagebruik en de communicatie naar ouderen beschikbaar gekomen. Zo valt er duidelijk verschil te maken tussen de ouderen uit de Baby Boom-generatie en de huidige 75-plusser.
De ervaringen, waarden en gedrag zijn per generatie duidelijk verschillend. Als communicatie naar de hele groep ouderen hiermee geen rekening houdt wordt de plank hoe dan ook ergens misgeslagen. Bij Rijp zijn we op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied  van ouderencommunicatie en we vullen onze kennis voortdurend aan door ons actief op te stellen bij de ontwikkeling van kennis in dit vakgebied. We streven er naar met onze deskundigheid toonaangevend en vernieuwend te zijn.

Rijp is inzetbaar voor:
• analyse van de communicatiedoelgroep;
• vertaling van marketingplan en activiteit naar communicatiestrategie;
• opstellen communicatieplan en activiteit;
• DM-acties en Sales promotion
• creatieve ontwikkeling: art & copy;
• design en grafische vormgeving;
• creatieve en technische productie;
• mediaplanning ( online en offline )  en controle;
• communicatie onderzoek; pretesten, posttesten en evaluaties;

Afhankelijk van de problematiek werkt Rijp in haar netwerk met geselecteerde specialisten voor online en offline communicatie, met creatieve conceptontwikkelaars, tekstschrijvers, Art directors, mediaspecialisten, designers en ontwerpstudio’s.

Rijp werkt altijd graag samen met bestaande relaties van haar opdrachtgevers als dat de kwaliteit en het resultaat ten goede komt.


© Rijp CMC B.V, 2006

Bijna 600.000 oude ouderen willen onbereikbaar blijven voor internet
De Unie KBO pleit terecht om voor deze ouderen een..
[lees verder]

Alleen jongeren en senioren willen kopen
Meubelwinkels, autoverkopers en makelaars moeten h..
[lees verder]

Marketingtrends 2009; sociale netwerken, 50+ doelgroepen en communities
Goed om te lezen dat seniorenmarketing of 50+ mark..
[lees verder]