home
bedrijfsprofiel
werkgebieden
werkwijze

referenties
partners
contact
links

 
   

Dit is de homepage van Rijp ģ, bureau voor concepten, marketing en communicatie voor de oudere levensfase.

We ontwikkelen strategische plannen en innovatieve ideeŽn voor (service) concepten, maken marktgerichte en creatieve oplossingen voor producten, diensten, voorzieningen en communicatie die vooral voor ouderen en zorgbehoevende bestemd zijn.

Rijp werkt voor bedrijven, de overheid en non-profitorganisaties die bij deze groeiende groep van senioren resultaten willen boeken. Ons doel is succes voor de opdrachtgever door te streven naar kwaliteit van leven voor oudere consumenten, burgers en patiŽnten.

Wilt u weten wat Rijp ook voor u in het bijzonder kan betekenen kijk dan hier:

Bedrijven
Overheid
Non-profit organisaties

De tijd is nu rijp voor de landelijke, provinciale en lokale overheid 

De eisende en participerende burger 
Huidige en toekomstige senioren zijn een van de grootst groeiende doelgroepen voor de overheid en het overheidsbeleid in de komende jaren. Ze zorgen daarmee ook voor een sterk toenemende vraag om zorg en welzijn. Momenteel zijn er al ruim 3,5 miljoen mensen 55 jaar en ouder. Binnen 5 jaar is 40% van de Nederlandse bevolking ouder dan 50 jaar.
Deze groeiende groep van gezonde en actieve senioren, maar ook toenemend aantal zorgbehoevende en patiŽnten, is daarnaast kapitaalkrachtiger en mondiger dan ooit. De ouder wordende mensen in Nederland vragen steeds meer om nieuwe diensten en voorzieningen van de overheid die beter aansluiten bij hun gewijzigde wensen op het gebied van welzijn, zorg en wonen.

Dit heeft er al voor gezorgd dat de overheid andere maatregelen is gaan nemen om de vergrijzing te kunnen financieren. Met ondermeer de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en nog andere wetgeving en besluiten in de maak, moet o.a de marktwerking en de gemeenten een grotere rol gaan spelen.
Ook krijgen burgers meer inspraak in de besluitvorming en moet hun participatie groter worden. Rijp ģ maakt het overheidsinstanties, van lokaal tot nationaal niveau, mogelijk om richting ouderen en belanghebbende partijen nieuw beleid en programmaís te ontwikkelen, om vernieuwend te communiceren en een stimulerende rol te spelen.

Onze activiteiten zijn voor onze opdrachtgevers effectief en succesvol omdat we met onze ideeŽn en innovatieve oplossingen ernaar streven om de kwaliteit van leven bij oudere consumenten, burgers en patiŽnten te verbeteren. Ook uw organisatie helpen we graag de grijzende burger te bereiken en van dienst te zijn.

Bijna 600.000 oude ouderen willen onbereikbaar blijven voor internet
De Unie KBO pleit terecht om voor deze ouderen een..
[lees verder]

Alleen jongeren en senioren willen kopen
Meubelwinkels, autoverkopers en makelaars moeten h..
[lees verder]

Marketingtrends 2009; sociale netwerken, 50+ doelgroepen en communities
Goed om te lezen dat seniorenmarketing of 50+ mark..
[lees verder]